יום שבת, 2 באפריל 2016

משלוחים פורחים


חגיגת הקטיף בעיצומה,
איסוף היבול וחלוקת התנובה שימחו וחיזקו את חברי הגינה




המון המווווון חסות צמחו פה
אבל מי שרצה גם תרד/בצל ירוק/קולרבי/פטרוזיליה/כוסברה/צנונית או עשב מאכל...
היה לו

והיה גם 'פרלמנט'


כי עכשיו עם רוח האביב השורה עלינו, 
כבר צריך לתכנן מחדש, לתאם ולדעת 
איך נהפוך את גינתנו לגינת קיץ,
איפה נזרע את הדלועים ושאר ירקות, 
היכן נמקם ומה אנחנו רוצים מבחינת מבנים בגינה...
איך מעמיקים את העבודה עם הילדים הקטנים,
איך מחלקים את הירקות....
הרבה שאלות

כמובן שגם הילדים היו שם


בעוד אנחנו מתלבטים היכן וכיצד למקם ולהקים את פינת הזולה והמטבח 
הם כבר עסוקים בפינוי וניקוי ה'מחנה' שלהם בין העצים.



גם הולכי על ארבע עסוקים באין מפריע בענייניהם
כשאנחנו שקועים בשיחות חשובות

הההההההההה.........
אבל למי אכפת...

כולם רצויים פה

אחרי שנרשמו תובנות והסכמות לגבי מי אחראי על החריש, על הצנרת, חיבור להשקיה, רסק גזם, חרמשים, חלוקה, זריעה ושתילה מחודשת,

חזרנו לעבודה





והמשכנו עם זה גם בבית
מנגולד בפנים ומנגולד בחוץ 
Inside Out
מתכונים אח"כ..

אפרופו מתכונים...
יש לנו כאן סבתות עם רפרטואר מפואר
הן שמחות להיות איתנו בגינה ומחכות שמטבח השדה שלנו יהיה מוכן
 כדי ללמד אותנו כמה סודות מתוקים


בחודש מרץ היינו גם מאוד עסוקים בהכנות למסיבת פורים, ובכל זאת הצלחנו למצוא את הזמן לבוא לקטוף ולהכין 'משלוחי מנות' לחברים ולשכנים

 היה מוּי כיף!
לחלק 
ולקבל

לקראת פורים הפרחנו עוד הפתעות משמחות 
שרפרפים פורחים
הכנו אותם מחומרי גלם שיצאו משימוש 
(קרטוני חלב וחולצות טריקו שנס ליחם) 
ובמשך זמן רב (בעצם במקביל להקמת הגינה מראשיתה)
עמלנו בחדווה להפיח בהם חיים חדשים








עם פריחת החרציות יצאנו לפזר את השרפרפים הפורחים בגני הילדים ובספריה הישובית


הקטנטנים שמחו ומיד מצאו בהם שימוש
וגם אנחנו התמוגגנו מנחת




אחרי ששמחנו ושימחנו כמצוות פורים,
התפנינו עם פנינו לקראת פסח.

בגינה חיכתה לנו עבודת ניקיון רבה

'מרוב עצים כמעט ולא ראינו יער'
הפשלנו שרוולים והתיישבנו לנקות בין צמחי התבלין 
לחשוף ולגלות אותם מתוך העשב

מבין החרדלים התעקשנו לחלץ עוד שפע תרד בר 
ובערוגות פינינו מרחב מחייה לגזרים המתמהמהים

ביד רמה הנפנו חרמשים




ובדקנו את טעמן של החסות הסבלניות 

שוב פגשנו חברים

וקרן אור של יום אביב ליטפה אותנו 

 עכשיו הגינה כבר כמעט מוכנה לפסח

זרעי קיץ נטמנים ב'תינוקייה', 
וכרובים וקולרבים אחרונים נקטפים לסלט אביבי 

קיץ ארוך ומואר לפנינו ובפתחינו עבודה רבה 
אנו תמיד שמחים כשחברים חדשים מצטרפים
  
יש מקום ומספיק עבודה לכולם

נפגשים בכל יום רביעי אחה"צ 
בגינה הקהילתית

שיהיה אביב שמח!


ועכשיו מתכונים:

עלי מנגולד ממולאים

להכניס את המנגולד 3 דקות למים רותחים
לסנן ולייבש


מילוי:
¾ כוס אורז
¾ כוס בורגול
לטגן במעט שמן
להוסיף כוס וחצי מים רותחים
לבשל 10 דק'

רוטב-
בסיר נפרד לטגן 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
2 גזרים מגורדים
2 עגבניות מגורדות
לאחר הבישול לערבב את הרוטב עם האורז והבורגול
לשים מעט שמן ולסדר פרוסות של סלק אדום בתחתית
למלא מים עד חצי הגובה של הממולאים בתחתית ולבשל 45 דק'


סמבוסק במילוי מנגולד


מלית-


להקפיץ במחבת לפי הסדר הזה-
בצל קצוץ, 2 שיני שום קצוצות, 5-6 פטריות, הלבן של המנגולד,
כוס גרגרי חומוס מבושלים
מלח פלפל,
½ כפית כורכום,  ¼ כפית כמון (או תבלינים אחרים שאוהבים)
עכשיו להוסיף את הירוק של המנגולד ולאדות עוד כ-5-6 דק' עד שהנפח מצטמצם.

בצק-
3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
½ כוס שמן
½ כפית מלח 1 כוס מים חמימים

ללוש, להתפיח(כשעה), ללוש שוב,  לחלק לשניים, לרדד, לקרוץ עיגולים,
להניח במרכז העיגול קצת מהמלית, לקפל ולהדביק (בלחיצה קלה) את הדפנות.
קצת שומשום למעלה..
ולסדר על נייר אפייה משומן מעט
לאפות 10-15 דק' ב-180 מעלות.

לבריאות ובתיאבון!

אין תגובות:

פרסום תגובה