יום שני, 29 בפברואר 2016

צנוניות ותרד בר

מעניין מה חושבים אבותינו הסובוטניקים על תחיית האדמה בחלקה הנטושה של קורקין....
הייתכן כי מחייכים הם בשביעות רצון שם למעלה??
על צאצאים שומרי גחלת ועל כוחות ההתחדשות...


האדמה בכל אופן נושמת לרווחה,
רוויה ושופעת ירק

מקרינה כלפינו את כוחות החיים 
ומזמינה אליה הרבה שמחה וצחוק ילדים



לפעמים מה שברגע הראשון נראה כמו דו-קרב גורלי הוא למעשה גשר בטוח לשלום ולאחווה


הכל עניין של השקפה

והטיית המבט

ידיים עובדות, קטנות וגדולות נדרשות ומגיעות לגינה








הירקות עולים ומתפתחים יפה
והראשונות ששובבו את ליבנו השבוע
הן הצנוניות !


גם עלי סלק ותרד בר קטפנו בשפע

וארוחות בריאוּת עלו על שולחננו
לביבות תרד בר - סלט עלי סלק וירקות צבעוניים- מוקפץ ירוק עם בצל לימון ומלח - וסלט צנוניות - מתכונים בהמשך...

השבוע הגיע לגינה גם האוטו עם הפלאפל מכדורי, והיתה חגיגה..
כולנו זללנו בשמחה


אבל קרה גם עוד דבר... מוזר...

גילינו שקולרבי שחותכים ומגישים לנו בשדה זה דווקא דיי טעים!
הנחנו את הפלאפל בצד.. ולמדנו עוד משהו



בסוף השבוע גם מוטי דותן, ראש המועצה שלנו, ביקר בגינה


הנה מה שהוא כתב בפייסבוק אחרי הביקור


מחר מתחיל כבר חודש מרץ ובגינה כבר מחכות לנו המון חסות גדולות ובצל ירוק וקולרבי...
ויש עוד המון ירק בר ועלי סלק
אז הנה כמה מתכונים:

לביבות תרד בר 
חופן עלי תרד בר
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
איך עושים-
לשטוף היטב את העלים, לשפוך מים רותחים על העלים, להשהות כ3 דקות, לסנן ולקצוץ.
לטגן בצל עד להזהבה, ולהוסיף לעלים, להוסיף ביצים , מלח פלפל ופירורי לחם ולערבב. לרסס שמן על המחבת ולטגן לביבות.

סלט עלי סלק וירקות צבעוניים
לקצוץ עלים, להוסיף גזר עגבניה ופלפל אדום.
והרוטב- (ויניגרט של רעות)- חומץ בן יין, שמן זית, שום כתוש, חרדל דיז'ון, וסילאן.

סלט צנונית
(לפי הטיפ של תומר..)
לחוך את הצנונית, ולהקפיץ מעט במחבת עם שמן זית (אם היתה חריפות, היא תתעדן), להעביר לקערה ולהוסיף קצת מלח ולימון.

סלט ירוק מוקפץ
חופן עלי תרד מוקפצים עם בצל מטוגן 
היה בדרך לתערובת מילוי לבצק אבל נאכל ככה, עם קצת לימון ומלח.

סלט צנונית אסייתי
לחתוך צנוניות לרבעים ואז לפרוסות דקות
להוסיף - בצל ירוק קצוץ, כף שמן זית, כף רוטב סויה, כף חומץ בלסמי, כף שומשום קלוי וכמה טיפות לימון.


חביתת ירק
להקפיץ על שמן זית במחבת גדולה ומרווחת, בצל קצוץ וכמה פטריות.
לשטוף לקצוץ ולאדות כ-2 דקות גם את כל הירוק (כולל העלים של הצנוניות) 
 לקשקש ביצים
 להעביר פנימה את הירוק, להוסיף 2 כפות קמח כלשהו, מלח פלפל, ולערבב
 לשמן טיפה ולהחזיר למחבת 
 לכסות(!) ולהשאיר כמה דקות על אש בינונית, עד שמתייצב בתחתית
עכשיו לפתוח, לחתוך לרבעים ולהפוך אחד אחד
לכסות שוב לעוד מספר דקות, לכבות את האש.

פשטידת ירק
אותו דבר כמו החביתה רק בכמות ירק גדולה ועשירה יותר
(למיטיבי לכת- בצל ירוק, כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי...)
3-4 ביצים
(או 6-7 כפות טחינה גולמית לגרסה הטבעונית)
4-5 כפות גדושות קמח כלשהו
תבלינים- מלח פלפל וכורכום הולך פה מצוין
לצקת לתבנית משומנת ומקומחת קלות, לקשט בשומשום או קצח
ולתנור - כ45 דקות 180 מעלות.

לבריאות ובתאבון!




אין תגובות:

פרסום תגובה